Terug

Bedrijfsleven is alternatieve polititiek en events spelen daarin een sleutelrol

BEIC, Business Event Industry Club, verbindt vele live communicatie en experience bureaus over de hele wereld. CEO van BEIC, Mary Kirillova, deelt haar inzichten en geeft aan hoe events en eventprofessionals momenteel een belangrijke sleutel in handen hebben. "De toekomst ligt in de netwerken van verbindingen en samenwerkingen, die we over grenzen heen moeten ontwikkelen."

CEO van de Business Event Industry Club (BEIC), Mary Kirillova, doet een gepassioneerde oproep en komt tot een belangrijke conclusie:

"De moderne wereld is moe van de eindeloze stroom van deprimerend nieuws. Eventprofessionals begrijpen dat terugtrekken in jezelf betekent het uitputten van een al lijdende intellectuele en emotionele bron. Ze blijven nieuwe benaderingen en formaten zoeken om interesse te houden en publiek te inspireren. Het is echter niet gemakkelijk voor eventorganisatoren: de besluitvormingstijd is aanzienlijk verkort, processen worden steeds meer geautomatiseerd en creativiteit is formulematiger geworden, zich verstoppend achter juridisch jargon."

"Helaas begint zelfs de evenementenindustrie, die altijd voorop heeft gestaan in creatieve oplossingen en culturele uitwisseling, tekenen van vermoeidheid en veroudering te vertonen. De laatste golf vond ongeveer anderhalve decennium geleden plaats, wat een golf van jonge professionals en trendy zelfgemaakte creatievelingen meebracht. Maar de tijd gaat voorbij, en die eens jonge en hongerige collega's, zijn nu verzadigd en uitgeput, slechts hun creatieve hoeden verwisselend voor brillen met sterkteglazen. De COVID-19-pandemie en politieke sensaties hebben ons gedempt en ons gedwongen tot overleving en zelfbehoud."

"Het is moeilijk te zeggen of we op het punt staan van grote veranderingen of in deze staat zullen blijven. Al onze trends zijn niet zo nieuw. Zelfs kunstmatige intelligentie, die meer vragen in het Westen oproept, of duurzame ontwikkeling, een certificaat dat een must-have wordt, gaat niet in op de belangrijkste problemen van de industrie, vervangt geen menselijke hulpbronnen en drijft ons niet vooruit in het creëren van nieuwe formaten. De kwesties van personeel en creativiteit, nieuwe vormen en oplossingen zijn relevanter dan ooit."

Rol van communicatie neemt toe
"Ooit gaf het idee van globalisering ons een grotere impuls dan alle hybride formaten samen. De wereld stond open en in deze wereld moesten we leren samenwerken met buurlanden, nieuwe klanten en onszelf erkennen als een onafhankelijke zakelijke sfeer. Globalisering wordt in veel openbare kringen gedebatteerd. De 21ste-eeuwse evenementenindustrie leeft op het hoogtepunt van sociale en politieke spanningen. Perioden van monumentale omwenteling beïnvloeden altijd in de eerste plaats communicatie, verbindingen en contacten. Tegenwoordig sluit de wereld zich, maar de rol van communicatie neemt alleen maar toe. Daarom is de dichtstbijzijnde en meest realistische ontwikkelingsvector de overgang van internationale naar intercontinentale samenwerking. Evenementenprofessionals zullen degenen zijn die voor zowel Oost als West kunnen werken, nieuwe paden en trends openen, nieuwe bruggen bouwen. Onze business is essentieel, wat het in trek maakt in een breed spectrum van economische, sociale, wetenschappelijke en zelfs politieke cultuur."

Event tegelijkertijd in Singapore en Londen
"Laten we de recente "TechConnect Summit" bekijken, die tegelijkertijd in Singapore en Londen plaatsvond. Het Britse bedrijf "Imagination" en het Singaporese "Kingsmen" sloegen de handen ineen om twee synchrone evenementen op twee continenten te creëren, waarbij meer dan 50.000 deelnemers van over de hele wereld werden aangetrokken. Onze leden van Plombir Events creëren unieke tentoonstellingsprogramma's met hedendaagse kunstenaars in verschillende landen, in samenwerking met evenementenbedrijven wereldwijd. Hun recente ervaring in Letland stelde hen in staat om alle wereldwijde prijzen van 2023 te verzamelen. Om nog maar te zwijgen van de samenwerking ervaringen van evenementenbedrijven tijdens de recente Olympische Spelen in Parijs. Dit is slechts een klein deel van voorbeelden van hoe evenementenbedrijven effectief kunnen samenwerken op verschillende continenten, waarbij creatieve platformen worden gecreëerd voor kennisuitwisseling en culturele interactie."

"Veel dingen moeten hun licht vinden, in titels en gevels opduiken, de geboorte van nieuwe talen en vormen van zelfexpressie stimuleren. De meest opwindende ideeën en projecten ontstaan op internationale platformen. We verwachten er weer veel van. In een dialoog van culturen, wanneer we verschillende talen spreken, vinden we gemeenschappelijke grond. Interessant is dat internationale projecten vroeger het voorrecht waren van grote bureaus, maar dergelijke verzoeken nu steeds gebruikelijker worden."


"Globalisering op ons werkveld is niet alleen niet geannuleerd, maar wint zelfs aan momentum. Volgens ICCA-rapporten nam het aantal internationale bijeenkomsten in 2023 aanzienlijk toe, vaak de pre-crisisniveaus overtreffend. De groei in luchtvaart en de toegenomen vraag naar persoonlijke deelname benadrukken een sterk herstel van internationale samenwerking. De evenementenindustrie geniet unieke vrijheid. Voor haar is het bedrijfsleven een open wereld. Hoe complexer de politieke en economische relaties in moderne ruimtes worden, hoe gepassioneerder ons beroep wordt."

Mary Kirillova, CEO at BEIC:

"We geloven dat alleen door gezamenlijke inspanningen en actieve internationale samenwerking we vooruit kunnen gaan, unieke en grootschalige projecten creërend die het wereldtoneel kunnen inspireren en beïnvloeden."


"Dat is waarom wij bij de BEIC-evenementenbureauclub hebben besloten alle beperkingen op te heffen en evenementenbureaus en evenementenprofessionals wereldwijd te verenigen. We bestaan uit diverse bureaus, allemaal gericht op het bevorderen van samenwerking en van elkaar leren. Ons doel is om een wereldwijde Liga van professionals te creëren die niet alleen van elkaar kan leren, maar ook samen projecten kunnen creëren. We ontmoeten elkaar regelmatig en presenteren op verschillende internationale platformen. Nu overtuigen we onze klanten van Londen tot Dubai dat hun publiek overal is; ze hoeven alleen maar samen te werken met partners aan de andere kant van de wereld."

"Bedrijfsleven is alternatieve polititiek en evenementenprofessionals spelen daarin een sleutelrol. Daarom ligt de toekomst in de netwerken van verbindingen en samenwerkingen die we moeten ontwikkelen. Waar professionals uit verschillende delen van de wereld elkaar vinden, ontstaan nieuwe kansen voor groei en ontwikkeling."

>> Mary en diverse leden van BEIC zullen ook aanwezig zijn op NEXTLIVE.FESTIVAL in RMCC Wiesbaden. De dag voor het festival (met 20 procent Engelstalig, 80 procent Duitstalige sprekers, sessies, masterclasses) is er een side event voor internationale gasten. Heb je interesse? rvl@nextlive.community 

Draai je scherm voor de beste ervaring