Terug

Inspiratie: de bijzondere product launch van de Wajer 44

De productlancering, het launch event, productintroducties, bijna ieder bedrijf heeft er ooit wel eens mee te maken. Op regelmatige basis deelt NEXTLIVE events ter inspiratie. Events die het net iets anders doen dan de rest. Een prachtige voorbeeld daarvan is de Runner-Up van de Gouden Giraffe Event Awards 2024 Brand Events: de launch van Wajer Model 44.

Wajer - Reveal Model 44 in St. Tropez
Bureau: Vel'Or Event Agency

Wajer is een bekende naam in de internationale jachtbouw. Hoewel alle jachten in Nederland worden gebouwd, vinden ze hun weg over de hele wereld. Ze worden vaak gebruikt als dagboot bij vakantiehuizen en als tender voor superjachten. Wajer is een familiebedrijf met meer dan 300 medewerkers en staat bekend om de kwaliteit van de jachten en de uitstekende service die wereldwijd wordt geboden. Het bezitten van een Wajer-jacht staat voor maximaal vaarplezier, "without a worry".

  • Concept: Reveal Model 44

De onthulling van de nieuwe Wajer 44, georganiseerd in opdracht van Wajer Yachts. Dit vond plaats op woensdag 26 juli 2023 in het zwembad van het exclusieve Hotel Le Beauvallon aan de Côte d'Azur. Tijdens de ceremonie werd de nieuwe Wajer 44, een ruime en innovatieve dagboot, spectaculair gepresenteerd door CEO Dries Wajer voor een publiek van meer dan 350 gasten. Het evenement markeerde de introductie van dit nieuwe model, dat uitblinkt in connectiviteit en comfort. De reden van de locatie is vanwege de strategische hub van Wajer in Port Grimeau, waar in de zomer jaarlijks veel eigenaren en relaties van Wajer te vinden zijn.

  • Uitwerking van het Concept:

Het zwembad van Hotel Le Beauvallon werd gekozen vanwege zijn luxe uitstraling en passende omvang. We moesten nauwkeurig berekenen hoeveel water eruit moest; te weinig zou een overstroming veroorzaken, te veel zou betekenen dat de bodem geraakt werd. In samenwerking met Bart Bigvis ontwierpen we een decor dat de totaalbeleving versterkte. Drie kranen werden ingezet om de 12,6 ton wegende boot veilig in het zwembad te plaatsen, wat op zichzelf al een indrukwekkend gezicht was.

  • Deelnemerservaring:

De gasten werden ontvangen in een sfeervolle omgeving, waarbij Famous Flavours zorgde voor een uitstekend diner en Koolhaas voor de aankleding. De aanwezigheid van artiesten die de show en receptie verzorgden, droeg bij aan de feestelijke sfeer en verhoogde de spanning rondom de onthulling. Op het moment suprême werd het doek van de boot afgetrokken, wat zorgde voor een spectaculaire onthulling.

  • Innovatieve en Creatieve Aspecten:

Het innovatieve aspect van dit evenement lag in de keuze voor een zwembad als onthullingslocatie, wat uniek was en veel aandacht trok. De logistieke uitdaging van het plaatsen van de boot in het zwembad met drie kranen. Het zorgvuldig ontworpen decor en de hoogwaardige aankleding en catering zorgden voor een luxueuze en feestelijke sfeer die perfect aansloot bij de verwachtingen van de doelgroep, bestaande uit eigenaren en relaties van Wajer.

  • Runner-up: "een zeer knappe prestatie"

De productlancering van Wajer werd uiteindelijk een runner-up tijdens de Gouden Giraffe Event Awards 2024. De jury was zeer enthousiast over het event:

"Zonder een budget dat sommige grote jachtbouwers hebben is er toch een zeer exclusieve ervaring neergezet, die door de locatie de aandacht wist te trekken. Bestaande en nieuwe klanten bij elkaar brengen kan soms spannend zijn, maar hier past het helemaal. Mooi hoe bestaand zich net zo belangrijk kan voelen als nieuwe klanten. Dat draagt vast bij aan merkloyaliteit in de toekomst. De commerciele resultaten zijn geweldig, dus een zeer knappe prestatie."

Draai je scherm voor de beste ervaring