Terug

Eventmanager in top 6 meest stressvolle beroepen

Is het echt zo? Of hebben alleen slechte eventmanagers aan het onderzoek meegedaan? Uit de research naar meest stressvolle beroepen van CareerCast in 2023 staat de eventmanager/eventcoördinator in ieder geval op plek zes...

1. Militair personeel:
Dit beroep brengt hoge mate van fysieke en mentale stress met zich mee, inclusief de mogelijkheid van gevaarlijke situaties en lange afwezigheid van familie en vrienden.

2. Brandweerlieden:
Brandweerlieden werken in onvoorspelbare en vaak gevaarlijke situaties, waarbij ze fysieke inspanning en mentale druk ervaren bij het redden van levens en bestrijden van branden.

3. Agenten:
Agenten gaan vaak om met gevaarlijke en gewelddadige situaties, en ervaren stress door hoge werkdruk en verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de samenleving.

4. Medisch personeel:
Artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel werken lange uren in veeleisende omgevingen, met hoge verantwoordelijkheid voor de gezondheid van patiënten.

5. Piloten:
Piloten dragen een enorme verantwoordelijkheid voor de veiligheid van passagiers en bemanning, en werken in een stressvolle omgeving met strikte regels en procedures.



6. Eventmanagers:
Eventmanagers moeten strakke deadlines behalen, complexe logistiek regelen en onverwachte problemen oplossen, wat voor veel stress kan zorgen. WIe de stress van een eventmanager afpelt, komt tot ongeveer het volgende lijstje:

  • Een constante druk

Eventmanagers zijn de spinnen in het web van elk geslaagd evenement. Van concept tot uitvoering dragen ze de volledige verantwoordelijkheid. Tegen de klok tikkende deadlines, onverwachte tegenslagen en veeleisende 'doelstellingen' zijn dagelijkse kost. De druk om alles perfect te laten verlopen is groot.

  • Onhaalbare verwachtingen

In de dynamische wereld van events lijken grenzen steeds weer verlegd te worden. Merken en bedrijven dromen van unieke, onvergetelijke ervaringen, terwijl het budget vaak beperkt is en de handjes steeds minder. Eventmanagers worden geacht het onmogelijke mogelijk te maken, wat leidt tot onrealistische verwachtingen en frustratie wanneer deze niet worden gehaald.

  • Lange uren en onregelmatige werktijden

De voorbereiding van een evenement kent geen 9-tot-5 mentaliteit. Lange avonden, weekenden en zelfs overnachtingen op locatie zijn de norm. Eventmanagers offeren vaak hun vrije tijd en sociale leven op om alles soepel te laten verlopen.

  • Gebrek aan erkenning

Ondanks hun cruciale rol, worden eventmanagers niet altijd naar waarde geschat. De stress en lange uren worden gezien als 'part of the job', terwijl de waardering vaak minimaal is. Dit gebrek aan erkenning kan leiden tot demotivatie en gevoelens van ontevredenheid.



7. Journalisten:
Journalisten werken vaak onder druk om deadlines te halen en met beperkte middelen, en kunnen te maken krijgen met emotioneel beladen onderwerpen en deadlines.

8. Leraren:
Leraren staan voor de uitdaging om grote klassen leerlingen te managen, lesplannen te ontwikkelen en om te gaan met verschillende leerbehoeften en gedragsmoeilijkheden.

9. PR-medewerkers:
PR-medewerkers werken in een snelle en veeleisende omgeving, waar ze te maken krijgen met deadlines, media-aandacht en het imago van hun organisatie.

10. Chauffeurs:
Chauffeurs, met name beroepschauffeurs, werken lange uren in zittend werk, met te maken hebben met verkeer, deadlines en stressvolle verkeerssituaties.

Draai je scherm voor de beste ervaring