Terug

Het eerste award 'Spiekbriefje' ooit: zo wint jouw merk of bedrijf een Gouden Giraffe...

De Gouden Giraffe Event Award viert komende editie haar 30e verjaardag. Al 3 decennia lang worden de allerbeste events, live en experiences binnen de marketing- en communictiemix van merken, bedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties beloond. En in de spotlight gezet. En geëerd en gevierd. Maar hoe win jij één van de 11 uit te reiken awards?

Sta jij met deze spiekbrief en de inspiratie van de grote internationale winnaar van BEA World, op 27 mei op het podium tijdens de Gouden Giraffe Event Awards 2025 bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, met een giraffe in je handen?

TIP 1: van uitgangspunt/doelstelling tot impact

Dat events geen moment zijn, maar een traject en het liefst onderdeel van een marketing of communicatie strategie, daar zijn we het wel over eens. Maar om een award in de wacht te slepen, moet je de jury op een zelfde manier mee kunnen nemen: van uitgangspunt en doelstelling tot impact. Dus beschrijf de aanleiding, leg uit hoe het voortraject daar een rol inspeelt, hoe het eventconcept zelf vol creativiteit, innovatieve en bijzondere keuzes, voor de juiste beleving zorgt, wat er met de gasten/doelgroep gebeurde tijdens het event en hoe dit in het natraject 'beklonken' werd en hoe dat geheel tot welke impact heeft geleid. Altijd uitleggen vanuit de doelstelling richting het effect/de impact.

TIP 2: de juiste categorie

Het klinkt logisch en simpel. En dat is het ook. Maar het gaat nog wel eens mis: de juiste categorie. Er zijn 7 jury-categorieen en 4 special awards. Voor die laatste vier kom je altijd in aanmerking bij inschrijving, maar de 7 categorie awards hebben inschrijving per categorie. Eigenlijk kom je altijd uit de juiste categorie door goed te kijken naar doelstelling, doelgroep en waar de impact en het effect van jouw event zich heeft afgespeeld. Mocht je er echt niet uitkomen, kun je altijd even de hulp inschakelen van organisator NEXTLIVE: elin@nextlive.nl

TIP 3: de mix van bureau en opdrachtgever

In veel gevallen zie je een inschrijvingscombinatie, waarbij veelal het bureau het voortouw neemt, maar onze tip is vooral hier volledig samen in op te trekken met de opdrachtgever. Een extra tip daarbij: laat vooral de ‘opdrachtgever’ het uitgangspunt/de doelstelling én het effect, de impact beschrijven in je inschrijfformulier. Dat hoeft geen ROI-berekening te zijn, maar wat heeft het gedaan? Gebruik die mix ook tijdens de live pitch: sta er samen en vul elkaar aan, net als in het eventtraject.

TIP 4: vind de krachtige balans tussen formulier en live pitch

De online inzending (het formulier) moet van doelstelling tot impact het verhaal vertellen aan de hand van creatie, creatieve en innovatieve keuzes, feiten, cijfers en effect. De live pitch biedt iedere inzender de mogelijkheid om op 27 mei live de case tot leven te wekken voor de jury en geinteresseerden. Denk daarbij in storytelling, lef, durf en van A tot Z, beleving en de juiste balans. Met andere woorden: de live pitch is een mini event waarbij jouw eventcase tot leven komt. Zorg daarbij dat online inschrijving en live pitch elkaar in alles aanvullen en de live pitch en bijvoorbeeld de video niet alleen maar een vertaling zijn van de inschrijving: gebruik ieder middel op de juiste manier en laat het altijd aanvullend zijn.



LEARN FROM THE BEST:

  • Event: Corona: For Every Golden Moment
  • Bureau: WINK
  • Opdrachtgever: AB InBev

Dit evenement was in alles GOUD. Het won diverse awards tijdens de Bea World Experience Hieronder laten we je kort zien hoe Corona Cero, als eerste biermerk sponsor ooit van de Olympische Spelen, de 4 tips om een award te winnen perfect invulde:

  • TIP 1: van uitgangspunt tot impact

Het lukt aan de hand van bureau WINK om het verhaal van Corona Cero tijdens de Olympische Spelen in Parijs perfect te vertellen. Dat zat niet alleen in het inschrijfformulier, maar zeker ook in de video, de live pitch én de juiste visuals, bijvoorbeeld eentje waarbij de impact in één beeld gevangen werd:

  • TIP 2: de juiste categorie

In de categorie Brand Activation sprong het event zo hoog boven de rest uit, dat dit zeker meespeelde op weg naar de overkoepelende award Grand Prix.

  • TIP 3: mix bureau opdrachtgever

Ook al werd de case op het podium live vertegenwoordigd door louter het bureau, het hele verhaal en ook de video was zo ingericht alsof het merk sprak. Maar, moet gezegd, met de opdrachtgever erbij was het nog krachtiger geweest.

  • TIP 4: mix inschrijfformulier en live pitch

Waar veel inzenders tijdens de live pitch het inschrijfformulier min of meer voordragen, werd bij de live pitch van Corona Cero op een heerlijke manier aan pure storytelling gedaan. Dit heeft zeker bijgedragen.

Gebruik deze Spiek(nieuws)brief zodra jij een gooi gaat doen naar dé awards voor de allerbeste live communicatie en eventmarketing in Nederland! Succes en we helpen je graag: klik op onderstaande banner om je in te schrijven:

Draai je scherm voor de beste ervaring