Terug

De grote marketing en communicatie generatiekloof: events voor babyboomers

Onze arbeidsmarkt bestaat grofweg uit vier generaties: de babyboomers, generatie x, y en z. Binnen die vier generaties is onze wereld in raptempo veranderd. Dat heeft grote gevolgen voor de marketing en comunicatie van merken, organisaties en bedrijven. Om de verschillende doelgroepen te bereiken, moet je de generatiekloof zien en begrijpen. In 4 artikelen kijkt NEXTLIVE hoe je daar jouw marcom-events op aan moet passen. Deel 1: de babyboomers.

De aanleiding voor het NEXTLVIE Generatiekloof-dossier is het bijwonen van zo maar een event voor een specifiek branche. Eén van de topmerken deelde daar haar kennis over ontwikkelingen en innovaties in de branche. Een podium, een zaal met stoelen en kennisdelen. Zonder te placeren verdeelde de zaal zich opvallend: op basis van uiterlijk kon je concluderen dat de '4 generaties' zich van oud naar jong verdeelden. Letterlijk van achter naar voren. Waar op de eerste rijen veel vragen gesteld werden, werd in het midden van de zaal vooral onderling gesproken en achterin de zaal zat The Next Gen op zijn/haar smartphone. Reden genoeg om de generatiekloof bloot te leggen en wat tips te delen.

De 4 generaties

Onze arbeidsmarkt en daarmee indirect ook de markt van consumenten is te verdelen in 4 generaties:

 • Babyboomers (geboren in 1946-1964) 
 • Generatie X (geboren in 1965-1980)
 • Millennials (geboren in 1981-1996) 
 • Generatie Z (geboren in 1997-2012)

Daarbij is de grote groep Babyboomers nu in raptempo de arbeidsmarkt aan het verlaten en komt de Generatie Z aan de andere kant massaal de arbeidsmarkt binnenstormen, op geheel eigen wijze. Omdat in no time onze hele wereld aan de hand van smartphones, digitalisering en andere sterk opkomende innovaties verandert, geldt voor marketing, communicatie en met name de live events: verschillende doelgroepen, verschillende aanpak. Hoe overbrug je de onzichtbare generatiekloof?

In 4 artikelen neemt NEXTLIVE je, gebaseerd op vele artikelen en onderzoeken, mee in de verschillende generaties, hun voorkeuren en afkeer en hoe je dat vertaalt naar jouw marcom-events. Deel 1 De Babyboomers.

 

Babyboomers: marketing- en eventtips

Wie zijn ze?
Babyboomers zijn grofweg geboren tussen 1946 en 1964. Ze zijn de generatie die na de Tweede Wereldoorlog is geboren en opgegroeid in een tijd van grote verandering en economische groei. Ze zijn traditioneel, loyaal en waardevast.

Marketing tips:

 • Gebruik traditionele media:
  Babyboomers consumeren nog steeds veel traditionele media, zoals tv, radio en print. Gebruik deze kanalen om je boodschap te verspreiden.
   
 • Maak gebruik van direct mail:
  Direct mail is een effectieve manier om babyboomers te bereiken. Zorg ervoor dat je mailinglijst up-to-date is en gebruik een duidelijke en beknopte boodschap.
   
 • Bouw langdurige relaties:
  Babyboomers waarderen langdurige relaties. Bouw vertrouwen op door uitstekende klantenservice te bieden en waardevolle content te delen.
   
 • Maak het relevant:
  Babyboomers hebben geen tijd voor irrelevante marketingboodschappen. Zorg ervoor dat je content relevant is voor hun interesses en behoeften.
   
 • Gebruik humor:
  Babyboomers waarderen humor. Gebruik het op een subtiele manier in je marketing om ze aan te spreken.

 

Marketing en communicatie events tips:

 • Maak het comfortabel en vertrouwd:
  Babyboomers houden van comfort en vertrouwde omgevingen. Kies een locatie die gemakkelijk toegankelijk is en waar ze zich op hun gemak voelen.
   
 • Bied een gevarieerd programma:
  Bied een gevarieerd programma met sprekers, workshops en netwerkmogelijkheden. Zorg ervoor dat er voor elk wat wils is.
   
 • Maak het waardevol:
  Bied waardevolle content en inzichten tijdens je evenementen. Babyboomers zijn bereid tijd te investeren in dingen die waardevol voor ze zijn.
   
 • Promoot je evenementen via traditionele kanalen:
  Promoot je evenementen via traditionele kanalen, zoals tv, radio, print en direct mail.
   
 • Nodig bekende sprekers uit:
  Nodig bekende sprekers uit die relevant zijn voor de interesses van babyboomers.
   
 • Bouw vertrouwen op:
  Verdien het vertrouwen van babyboomers door transparant te zijn over je bedrijf en producten. Bied uitstekende klantenservice.

Door deze tips te volgen, kun je je marketing en communicatie effectiever richten op babyboomers en je evenementen aantrekkelijker maken voor deze belangrijke doelgroep.

Fictieve eventcase: babyboomer-concept
We hebben voor de Babyboomer-doelgroep een fictie eventconcept uitgeschreven. Wil je deze inzien?
>> Download de PDF dan hier


 

 

Lees ook de andere artikelen in het dossier De grote marketing- en communicatiekloof:

 Draai je scherm voor de beste ervaring